Fribbans historia!!Butik fasade

Georg Friberg startade en kiosk på marken där numera fd OKQ8 ligger, i slutet av 50-talet.

Marken som Fribbans ligger på idag ägdes av oljebolagetGulf. Gulf föreslog ett byte till Georg. Marker bytte ägare och Fribbans hamnade där det ligger idag i decennium skiftet 50-60.

Från början var det en liten kiosk där man handlade från en lucka. Vid sidan av kiosken hade Sten och Ingrid friberg en liten korv kiosk. Där dom från början bara sålde kok korv. Efter en tid började dom med potatis mos, som Ingrid gick hem och lagade till för att sen bära över till kiosken. Vid den här tiden jobbade Georg och Seth i kiosken.

När högstadiet byggdes i Östervåla -63 passade byggjobbarna på att tjäna lite extra på kvällarna genom att bygga till kiosken med en grill.

George slutade på kiosken ca -69 och då tog Seth över.

Sten dog -71 och Ingred drev grillen själv under en period.

Sedan tog Seth över även grillen, men Ingrid fortsatte att jobba på i kiosken och grillen tillsammans med Seths fru Christina. I slutet på 90-talet, troligtvis -97, stängde grillen.

Kiosken byggdes om till en närbutik. Där lagret nu är hade dom stolar och bord. 1998 byggdes det till så att kiosken kom att se ut som den gör idag.

2007 började Seth och Christina tycka att dom skulle vilja få lite mer fritid efter att drivit Fribbans i över 50 år. Fribbans sattes ut på annons.

Mats och Anneli drev vid den här tiden en bensinstation i Heby. Men efter många år inom bensin branchen kände dom att det skulle var kul att gör något annat.

Det börjades diskuteras om att eventuellt köpa Fribbans.

Så 14 april 2008 tog Mats och Anneli över Fribbans. Seth och Christina fick sin välförtjänta pension. För första gången drevs Fribbans av personer som inte heter Friberg i efternamn. Men namnet Fribbans, det får vara kvar!

Följ...

Öppettider

Mån-Lör 8.00-22.00 • Sön 9.00-22.00.
Tel. 0292-103 14.
Fribbans Närbutik
Västra torget 15. ÖSTERVÅLA

Välkomna. Mats och Anneli med personal.

Väder

klart.se